gototopgototop

gree

Επιλογές

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

School Intrusion

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αρχείο άρθρων


Αρχή | Ειδικότητες | Ειδικότητα Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων

Ειδικότητα Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων

Ο απόφοιτος της ειδικότητας αναμένεται να αποκτήσει, κατά την εκπαίδευσή του, τις ακόλουθες γνώσεις και να εκτελεί τα παρακάτω επαγγελματικά έργα:

  • να γνωρίζει τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, τις αξιοποήσιμες δυνατότητές του και τους τρόπους εμπορικής διαχείρισης, συντήρησης και επέκτασής τους (δρυμοί, βιότοποι κ.α.)
  • να προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον
  • να χρησιμοποιεί βασικές γνώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής
  • να γνωρίζει και να παρακολουθεί τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων
  • να παρακολουθεί και να επεμβαίνει, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, στην επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων (γραμμή παραγωγής εργοστασίου)
  • να επεξεργάζεται και να συντηρεί τα βασικά γεωργικά προϊόντα
  • να γνωρίζει τις ειδικότερες διεργασίες μέσω των οποίων συντελείται η μεταποίηση των ζωικών προϊόντων ώστε να παρακολουθεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής τους
  • να γνωρίζει τις ειδικότερες διεργασίες μέσω των οποίων συντελείται η μεταποίηση των φυτικών προϊοντων, ώστε να παρακολουθεί λεπτομερώς τη διαδικασία παραγωγής τους
  • να εκτελεί εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, λειτουργίας και απολύμανσης μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής
  • να ελέγχει σε στοιχείωδες επίπεδο την ποιότητα των προϊόντων, σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τους, ώστε να είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία
  • να γνωρίζει τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούνται στις διάφορες συσκευασίες, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος αλλά και η ασφάλεια του καταναλωτή
  • να συσκευάζει, διακινεί και εμπορεύεται τα βασικά γεωργικά προϊόντα
  • να γνωρίζει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας που συνδέονται με τα τρόφιμα και τα απαραίτητα νομοθετικά και προληπτικά μέτρα ελέγχου της υγιεινής τους
  • να εφαρμόζει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • να εκτελεί εργασίες στην αποθήκευση και διακίνηση στο χώρο των τροφίμων
  • να τηρεί βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό του χώρο
  • να γνωρίζει να συναλλάσεται
  • να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί τους βασικούς κανόνες της γεωργικής οικονομίας
ΦΕΚ Γ' Τάξη
Ημερησίων ΕΠΑ.Λ
ΦΕΚ Γ' Τάξη
Εσπερινών ΕΠΑ.Λ
ΦΕΚ Δ' Τάξη
Εσπερινών ΕΠΑ.Λ
ΦΕΚ 1493/τΒ/
30-07-2008
ΦΕΚ 1241/τΒ/
01-07-2008
ΦΕΚ 1234/τΒ/
01-07-2008

 

Μαθήματα Ειδικότητας Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων


Ημερήσια Εσπερινά
(Γ' τάξη)
Εσπερινά
(Δ' τάξη)
Μάθημα
Ώρες
Ώρες
Ώρες
Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων
3Θ+2Ε
3Θ+2Ε
Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων
3Θ+2Ε
3Θ+2Ε

Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων
3Θ+3Ε

3Θ+3Ε
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
2Θ+2Ε

2Θ+2Ε
Συσκευασία Τροφίμων
2Θ+1Ε

2Θ+1Ε
Εισαγωγή στη Γεωργική Οικονομία

Σύνολο
23 15
13
 
«  Μάρτιος 2024  »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Χρήσιμα

Εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Αντιστοιχία σχολείων - ειδικοτήτων

Οδυγός ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

Μεταθέσεις 2010

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010