gototopgototop

gree

Επιλογές

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

School Intrusion

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αρχείο άρθρων


Αρχή | Άδεια Μητρότητας | Χορήγηση αναρρωτικών αδειών και αδειών κύησης και λοχείας

Χορήγηση αναρρωτικών αδειών και αδειών κύησης και λοχείας

Εγκύκλιος Ζ/1625/15-03-1990 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

 

Σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, Κεφ. Γ` παράγραφος 9 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 τ. Α`) , οι Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί Πρωτοβάθμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, που αποσπώνται σε σχολεία του εξωτερικού, τίθενται στη διάθεση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, από την οποία αποσπάστηκαν, οι οργανικές θέσεις τους θεωρούνται κενές και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι αρμόδια για τη ρύθμιση θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης για το χρονικό διάστημα της απόσπασης των εκπαιδευτικών αυτών.

 

Με τις διατάξεις των άρθρων 105, 108, 109, 110, 111 , 112 και 113 του Υπαλληλικού Κώδικα Π.Δ. 611/1977 (ΦΕΚ 198 τ. Α`) ορίζονται οι διαδικασίες, οι περιορισμοί και ο τρόπος για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών και αδειών κύησης και λοχείας.

Όπως είναι γνωστό η Υπηρεσία μας, για λόγους καθαρά διαδικαστικούς, έχει αναλάβει την όλη διαδικασία έγκρισης και χορήγησης στους Εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν με απόσπαση σε σχολεία του εξωτερικού, των αναρρωτικών αδειών και των αδειών κύησης και λοχείας κατά περίπτωση και επαφίεται στη δήλωση των αιτούντων για τη διασφάλισή της από τους περιορισμούς του άρθρου 108 παράγραφος 2 του Υπαλληλικού Κώδικα, δηλαδή ότι η αναρρωτική άδεια δεν δύναται να υπερβεί τον αριθμό τόσων μηνών, όσα τα έτη της πραγματικής υπηρεσίας του υπαλλήλου, αφαιρουμένης κάθε φορά της χορηγηθείσης, εντός της προηγούμενης πενταετίας αναρρωτικής άδειας.

Επειδή οι διαδικαστικοί λόγοι έχουν ήδη εκλείψει, επειδή η έγκριση και χορήγηση των παραπάνω αδειών είναι ένας από τα θέματα της υπηρεσιακής κατάστασης και η άσκηση της σχετικής αρμοδιότητας έχει, εδώ και πολύ καιρό, μεταβιβασθεί στα καθ` ύλην αρμόδια περιφερειακά όργανα ( Διευθύνσεις και Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ), επειδή οι περιορισμοί των προαναφερθέντων άρθρων του Υπαλληλικού Κώδικα διασφαλίζονται καλύτερα από τις περιφερειακές υπηρεσίες, στις οποίες υπάγονται οι εκπαιδευτικοί και στις οποίες τηρούνται οι ατομικοί υπηρεσιακοί φάκελοι αυτών, παρακαλούμε, στο εξής, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για χορήγηση αναρρωτικής άδειας ή άδειας κύησης και λοχείας, κατά περίπτωση, να απευθύνονται στις αρμόδιες διευθύνσεις ή Γραφεία Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης, έσω της υπηρεσίας μας.

Οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, παρακαλούνται να φροντίζουν για την προώθηση των αιτήσεων αυτών στις κατά τόπους αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές για τις σχετικές γνωματεύσεις και για την έκδοση της σχετικής απόφασης, την οποία θα πρέπει να κοινοποιούν στον ενδιαφερόμενο, πάντα μέσω της Υπηρεσίας μας.

 

 
«  Μάρτιος 2024  »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Χρήσιμα

Εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Αντιστοιχία σχολείων - ειδικοτήτων

Οδυγός ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

Μεταθέσεις 2010

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010