gototopgototop

gree

Επιλογές

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

School Intrusion

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αρχείο άρθρων


Αρχή | Γρίπη | Διάφορα

Διάφορα
To Νέο Σχολείο: Πρώτα ο μαθητής

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι προτάσεις για τις αλλαγές στην παιδεία. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα της Υπουργού Παιδείας. Ολόκληρο το κείμενο των προτάσεων που υποβλήθηκαν υπάρχει στο συνημμένο έγγραφο.

 

Εισαγωγικό σημείωμα ....

Υποβάλλουμε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και το Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων στο χώρο της παιδείας, και ειδικότερα στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ έπονται και άλλα.
Σε αντίθεση με το παρελθόν που κάθε «μεταρρύθμιση» ξεκινούσε με το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, εμείς ξεκινάμε από την βάση  - από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο ? για να προετοιμάσουμε μια πραγματική αλλαγή στην ανώτατη εκπαίδευση.
Πρόκειται για μια συνολική πολιτική πρόταση που οδηγεί στην υλοποίηση της προεκλογικής μας δέσμευσης για «Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους». Μια πρόταση που επίσης κάνει πράξη το σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» διότι θέτει τον μαθητή στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας, με όλα τα άλλα να ακολουθούν.
Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή πολιτικών στον χώρο της παιδείας απαιτεί πάνω απ? όλα χρόνο. Δεν επιτρέπει αιφνιδιασμούς, έχει ανάγκη από πιλοτικές εφαρμογές, αφορά  πέραν των εκπαιδευομένων περισσότερους από το 1/3 των δημόσιων λειτουργών, και για όλα αυτά απαιτεί σταθερότητα θέσεων, συλλογική στήριξη και μεγάλη προσπάθεια..
Αυτό επιβάλλει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αλλά και άμεσα μέτρα. Μέτρα όμως που πρέπει να εντάσσονται σε μια συνολική πολιτική και να μην είναι αποσπασματικά ή στιγμιαίας κατανάλωσης.
Αυτή την πολιτική καταθέτουμε σήμερα, που εμπεριέχει όραμα και τομές, νομοθετικές ρυθμίσεις και άμεσες παρεμβάσεις, πιλοτικές εφαρμογές και οριστικά μέτρα. Είναι το δικό μας σχέδιο δράσης για την εκ βάθρων ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της παιδείας μας.

 

Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργός Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Τελευταία νέα από το Υπουργείο Παιδείας

 • 18-10-21 Προθεσμία μετεγγραφής των καταρτιζομένων του πρώην Ι.Ι.Ε.Κ. Παστέρ  19 Oct 2021 | 2:31 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  18-10-21 Προθεσμία μετεγγραφής των καταρτιζομένων του πρώην Ι.Ι.Ε.Κ. Παστέρ 

  Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοινώνει ότι οι καταρτιζόμενοι του πρώην Ι.Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ, οι οποίοι βάσει της αριθμ. πρωτ. 128378/Κ6/11.10.2021/Α.Δ.Α.:ΨΗΘΟ46ΜΤΛΗ-6Ν9(ΦΕΚ/Β’/4693) Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. «Ανάκληση της άδειας του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ), με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ.ΠΑΣΤΕΡ» της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΙΑ Ε.Ε», δύνανται να μετεγγραφούν σε δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της προτίμησής τους, οφείλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μετεγγραφής τους μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη.

 • 19-10-21 Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων e-twinning για το σχ. έτος 2021-2022 19 Oct 2021 | 12:29 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

   

  19-10-21 Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων e-twinning για το σχ. έτος 2021-2022

  Το έγγραφο σε μορφή pdf 

 • 14-10-21 Παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης με έμφαση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής από τον αρμόδιο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ 18 Oct 2021 | 1:24 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

   

  14-10-21 Παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης με έμφαση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής από τον αρμόδιο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ

  O Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Βούτσινος, συμμετείχε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, προκειμένου να παρουσιάσει το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης εστιάζοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη.

  Ο κ. Βούτσινος, αφού τόνισε την καίρια σημασία της επένδυσης στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως μαρτυρά και η πρωτεύουσα σημασία που της αποδίδει ολόκληρη η Ευρώπη, παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή το νέο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και το νέο σύστημα διακυβέρνησής του, όπως θεσμοθετήθηκε με την ψήφιση του ν.  4763/2020 (Α΄ 254). Επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση του συστήματος αυτού, σε περιφερειακό επίπεδο με τα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) και σε εθνικό επίπεδο με το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.), αναδεικνύει το θεμελειώδη ρόλο των περιφερειών στα περιφερειακά συμβούλια, που αξιολογούν τις τοπικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, τις μεταφέρουν στο Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο έχει ως αποστολή τη θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανίχνευση των αναγκών, όπως τις εισηγούνται τα περιφερειακά συμβούλια, ώστε να μπορέσουν να μεταφραστούν οι ανάγκες σε προγράμματα κατάρτισης.

  Τέλος, τόνισε ότι τα Συμβούλια Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.), των οποίων η συστηματική λειτουργία έχει ήδη ξεκινήσει, διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος διακυβέρνησης και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 • 14-10-21 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ. 14 Oct 2021 | 4:59 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  14-10-21 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ.

  Το δελτίο τύπου σε μορφή word.

 • 14-10-21 Οι νέες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τους φοιτητές, τώρα και ψηφιακά 14 Oct 2021 | 12:05 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  14-10-21 Οι νέες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τους φοιτητές, τώρα και ψηφιακά

  Σε ψηφιακή μορφή διατίθενται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες των φοιτητών, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται στους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών και γίνεται διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, academicid.minedu.gov.gr, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τη γραμματεία του οικείου τμήματος. Μέσα από το λογαριασμό τους, οι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν ψηφιακό αντίγραφο της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας σε αρχείο PKPASS (Passbook Pass File) και να το ενσωματώσουν σε συμβατή εφαρμογή της επιλογής τους, σε συσκευές Android και iOS. 

  Η ψηφιακή μορφή της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας των φοιτητών υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Πράξης «Επέκταση Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014 - 2020), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα ακαδημαϊκή ταυτότητα παραμένει εν ισχύ και σύντομα θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά, ενσωματώνοντας δυνατότητες ανέπαφης επικοινωνίας.

 • 13-10-2021 Ανακοίνωση για απόφαση του Εφετείου Αθηνών 13 Oct 2021 | 5:13 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  13-10-2021 Ανακοίνωση για απόφαση του Εφετείου Αθηνών

  Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

 • 13-10-21 Αποτελέσματα εισαγωγής και διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις 13 Oct 2021 | 4:49 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  13-10-21 Αποτελέσματα εισαγωγής και διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

  Το δελτίο τύπου σε μορφή doc.

  Η υπεύθυνη δήλωση σε μορφή doc.

 • 13-10-21 Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία 13 Oct 2021 | 1:14 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  13-10-21 Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

  Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

  Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

  Υπενθυμίζεται ότι:

  το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες, βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου), οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή), η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες. 

  Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

 • 13-10-21 Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε γήπεδα σχολείων στη Σαμοθράκη, για τα οποία είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός 13 Oct 2021 | 1:02 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  13-10-21 Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε γήπεδα σχολείων στη Σαμοθράκη, για τα οποία είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός

  Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης και εγκαινίασε σχολικές αθλητικές υποδομές, που υλοποιήθηκαν μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

  Οι σημαντικές αυτές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές» της Ένωσης Μαζί για το παιδί.

  Η κ. Μακρή ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πρόεδρο της Ένωσης Μαζί για το παιδί κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και την χορηγό εταιρία bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας και του γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης.

  Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά  «Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης.

  Μαζί για το παιδί, ενωμένοι για τα παιδιά, με χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζουμε τα γήπεδα που ανακατασκευάστηκαν και τονίζουμε, επιπλέον, την ουσία και την αξία της προσφοράς αθλητικού υλικού σε 4 σχολικές μονάδες και δυο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.   

  Το σπουδαίο έργο σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, στη γνωριμία με τα αθλήματα, στην ενδυνάμωση της αγάπης για την άσκηση».

  Εκτός από τα σχολεία, όπου τελέστηκαν οι τελετές εγκαινίων των αθλητικών χώρων, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Λακώμματος, ένα ακριτικό σχολείο με 16 παιδιά, στο οποίο η Ένωση «Μαζί για το παιδί» παρέδωσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό για τους μικρούς μαθητές. 

  Την Υφυπουργό Παιδείας συνόδευσαν  oι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Γαλατούμος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Καραμήτσου ενώ στις τελετές εγκαινίων παραβρέθηκαν, επίσης, η Σύμβουλος Παιδείας του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γκιουλιάμα, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μπαντίκος, η Δ/ντρια Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βουρδόγλου, η Δ/ντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πλακωτή, η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου Καμαριώτισσας κ. Γιαννέλου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου κ. Αραβίας, η Δ/ντρια του Λυκείου κ. Ταμπάκη, εκπρόσωποι της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές.

  Κατά την επιστροφή της από τη Σαμοθράκη, η Υφυπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί  έκθεση κειμηλίων και πινάκων, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, «Το Μουσείο πάει Σχολείο» που χρηματοδοτεί και συντονίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Μουσείου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

  «Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ταξίδι μου στη Σαμοθράκη την ίδια εβδομάδα που η δράση «Το Μουσείο πάει σχολείο» βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.

  Χαίρομαι που συνάντησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθ’ οδών και βίωσα την εμπειρία του εγχειρήματος του Υπουργείου Παιδείας και του Πολεμικού Μουσείου, όπου όλοι οι Έλληνες έχουν πρόσβαση στα ανεκτίμητα κειμήλια – εκθέματα μια πρωτότυπης έκθεσης σε περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια.

  Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε την καινοτόμα παιδαγωγική φιλοσοφία και πρακτική  του Πολεμικού Μουσείου, όπου μέσω των άρτιων εκπαιδευτικών του προγραμμάτων καλλιεργεί τα υψηλά και πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, του σεβασμού, της ενότητας και της ομοψυχίας».

 • 12-10-21 Στην Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Άγγελος Συρίγος 12 Oct 2021 | 2:52 pm ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις

  12-10-21 Στην Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Άγγελος Συρίγος

  Στην 14η Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε χθες 11 Οκτωβρίου 2021, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος. 

  Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής σε ένα ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Αθανάσιος Κατσής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Πέτρος Δούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κος Θεόδωρος Βερούτης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κα Αναστασία Κανελλοπούλου καθώς και τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. 

  Στα πλαίσια της τελετής, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος είχε τη χαρά και την τιμή να βραβεύσει για την προσφορά της στον αθλητισμό την 7η Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου.  Η 8η Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο βάδην και φοιτήτρια του Τμήματος ΤΟΔΑ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βραβεύθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κο Κατσή ενώ ο προπονητής της Κος Ναπολέων Κεφαλλόπουλος από τον Κοσμήτορα της Σχολής Αλεξόπουλο. 

  Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα που μελετά έναν κλάδο ο οποίος είναι ταχύτατα εξελισσόμενος σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ δίνει στους αποφοίτους σημαντικές προοπτικές ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!

 

 


«  Οκτώβριος 2021  »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Χρήσιμα

Εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Αντιστοιχία σχολείων - ειδικοτήτων

Οδυγός ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

Μεταθέσεις 2010

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010