gototopgototop

gree

Επιλογές

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

School Intrusion

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αρχείο άρθρων



VAB Project - Ψηφιακό Χαρτοφυλάκιο PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα νέο παιδαγωγικό εργαλείο που υλοποιείται σ' ένα περιβάλλον εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, προτείνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στην εκπαιδευτική κοινότητα, επιτρέποντας σε καθηγητές πανεπιστημίου την αξιολόγηση των φοιτητών τους για ικανότητες που αυτοί έχουν αποκτήσει εκτός Πανεπιστημίου, μέσω άτυπης ή μη τυπικής μάθησης. Πρόκειται για το Ψηφιακό Χαρτοφυλάκιο Μη Τυπικών Δεξιοτήτων που υλοποιείται στα πλαίσια του έργου VAB (VAluing experience Beyond the University).

 

Το έργο VAB συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Lifelong Learning, υπο-πρόγραμμα του «Leonardo da Vinci». Στο έργο συμμετέχουν 6 εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Αυστρία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Σλοβενία) και είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Evry Val d' Essonne και του φορέα iriv conseil. Την Ελλάδα στο έργο VAB, εκπροσωπεί το ΕΑΠ, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) (eeyem.eap.gr), το οποίο διευθύνει ο Επίκουρος Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας.

 

Στα πλαίσια του έργου το ΕΕΥΕΜ θα διοργανώσει στις αρχές του Δεκεμβρίου συναντήσεις διαβούλευσης με φορείς εκπαίδευσης, επαγγελματικού προσανατολισμού, με αντιπροσώπους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ, ΤΕΙ), αντιπροσώπους φοιτητών, με εργασιακούς συμβούλους, αντιπροσώπους των αντίστοιχων Υπουργείων (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), με κέντρα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Οι διαβουλεύσεις θα έχουν στόχο την αλληλοενημέρωση των φορέων για τις τρέχουσες εξελίξεις, για το ίδιο το εργαλείο και τις μελλοντικές δυνατότητες χρησιμοποίησης του, καθώς και τρόπους πιστοποίησης των μη τυπικών δεξιοτήτων των φοιτητών.

 

Ο επίσημος διαδικτυακός ιστότοπος του έργου βρίσκεται στη διεύθυνση www.vab-univ.eu μέσα από την οποία είναι διαθέσιμο το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο. Η κοινοπραξία του έργου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ή πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ΕΕΥΕΜ με την κα Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου (E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Deltio_Tupou.pdf)Δελτίο Τύπου272 Kb
 
«  Απρίλιος 2024  »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Χρήσιμα

Εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Αντιστοιχία σχολείων - ειδικοτήτων

Οδυγός ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

Μεταθέσεις 2010

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010